Сигурно се питате Сигурно се питате

Сигурно се питате

Сигурно се питате: Кино имоти

Апартаменти - с просторни дневни, трапезарии и кухненски помещения – над 25-30 кв.м. При спалните размерите да са над 15-20 кв.м. Предимство имат партерите и първите етажи, но ако имотът е интересен – по-високи етажи също могат да бъдат ползвани. Не държим на луксозно обзавеждане. Търсят се всякакъв клас имоти /българинът и в сериалите понякога живее в панелки/, но задължително трябва да са завършени до ключ!
 
Къщи или етажи от къщи – интерес представляват както интериорът на къщите /предимно дневните с кухненската част/, така и външният облик на къщата /интересни фасади/. Къщите са предпочитан снимачен терен, заради отдалечеността им от съседи и относително по-голямото спокойствие за снимки!

Градини/дворове на къщи са също често търсени локации – за топлите месеци, когато е зелено.

Офиси - просторни офиси и отворени офис пространства в нови сгради. Изключителен интерес представляват модерните нови сгради със стъклени фасади. Офисите могат да бъдат и необзаведени – важни са площите и сградата. Офиси с гледка /да не са „запушени“ от съседни сгради/ са с предимство!

Ресторанти/заведения/клубове – както в реалния живот, така и в много от сцените в сериалите – героите прекарват голяма част от времето си в заведенията; в рекламите този тип локация също се използва често. 
Споделяне:
Тагове: Кино имоти

Възнаграждението на наемодателя зависи от:

  • характера на поръчката – дали се снима реклама, фотосесия, сцени за тв-сериал или филм
  • бюджета на поръчката – какво заплащане може и иска да си позволи продуцентът
  • характера на локацията  - има ли обзавеждане или имотът е празен, доколко луксозно е обзавеждането, дали ще се снима само в едно помещение, или се наема цяла къща, апартамент и пр.
  • времетраенето на снимките – дали имота ще се ползва за 2 или за 12 часа
Съобразно всички тези специфики заплащането би могло да бъде както 200, така и 1200 лева на ден. Факт е, че често за един ден може да изкарате месечната си заплата!
Споделяне:
Тагове: Кино имоти

Времетраенето на снимачния ден е разтегливо понятие – снимките могат да приключат за 4 часа, но може да продължат и повече от 12 часа.

Зависи и какво се снима.

Ако е фотосесия – работата приключва за час или два. Ако е тв-реклама, част от сериал, или филм – снимките могат да продължат от рано сутринта до късно вечерта.

Това е и причината заплащането за една и съща локация понякога да е различно – ако се снима 4 часа или ако ще се снима цял ден.

Винаги има предварителен график за снимки и собственикът на имота е предварително информиран за прогнозното времетраене на снимките.

В случай на непредвидено голямо удължаване на снимачния ден – просроченото време се заплаща допълнително. 

Споделяне:
Тагове: Кино имоти

Парите се получават в деня на снимките!

Споделяне:
Тагове: Кино имоти

В случай на щета по имота собственикът избира:

  • повредата да бъде отстранена от и за сметка на продуцентската компания

  • повредата да бъде отстранена от собственика, а разходите осребрени от продуцентската компания
Споделяне:
Тагове: Кино имоти

В киното и телевизията няма регламентирано понятие „почивен ден“ – поне не такова, каквото го познават повечето хора.

Ето защо може да се снима във всеки ден от седмицата, включително през уикендите.

За някои собственици това е удобство, защото предпочитат да присъстват през цялото време, в което се снима.

Същото е и с часовете – ако е необходима нощна сцена – правят се нощни снимки.

Ето защо собственикът на имота винаги бива уведомяван предварително за времето на снимките.
 
Споделяне:
Тагове: Кино имоти

1. Чрез договор!

В него са упоменати правата и задълженията на двете страни. Право на наемателя е да използва необезпокояван имота за целта, за която го наема, и за договореното време. Право на наемодателя е да получи възнаграждението си в упоменатия срок и да получи имота си след приключване на снимките в същия вид, в който го е предоставил.  

2. По време на снимките винаги присъства човек, който следи за реда и към когото, при възникване на проблем, собственикът или негов представител могат да се обърнат!

3. В обектите се влиза с калцуни!

4. Снимачният екип може да достигне до 20 човека (актьори, режисьори, оператори, реквизитори и пр.). Всички те нямат право да се хранят, внася напитки, или да пушат в имота!

5. При необходимост и желание от страна на собственика, след приключване на снимките може да бъде осигурено почистване на имота за сметка на продуцентската компания!
Споделяне:
Тагове: Кино имоти

При необходимост и желание от страна на собственика, след приключване на снимките може да бъде осигурено почистване на имота за сметка на продуцентската компания!

Все пак...практиката показва, че едно детско парти или тийнейджърски купон може да нанесе доста повече поразии в дома ви от снимането на тв-реклама. А и за първото никой не ви плаща:)

Споделяне:
Тагове: Кино имоти
Навигация
Заяви консултация