/Как да спечелите пари от дома си

Как да спечелите пари от дома си

Споделете тук:

Българинът е свикнал обикновено да „налива“ пари в дома си. За вноската по ипотеката, за ремонта, за обзавеждането, за ежегодните данъци и такси.

Как да накарате дома си, в кайто сте вложили толкова средства, да заработи за вас?

Наем за ден – краткосрочен или кратък наем!

Отдаване на имоти за снимки на сериали и рекламни клипове.

По-известно в киносредите като локации за снимачни терени.

Нетипично за българския пазар, но все по-често срещано търсене на имоти под наем.

Защо?

Заради възраждащия се телевизионен и кино бизнес в България.

Пазарната ниша е изключително интересна и перспективна поради две причини:

  1. Родният кинаджийски бизнес все повече се възражда – сериали, кинопродукции, реклами. Българските сериали успешно заместиха турските. Достатъчно е да си включите телевизора, за да се уверите в това.
  2. Все повече чуждестранни клиенти се ориентират към заснемане на рекламните си видеоклипове и дори някои по-големи продукции в България. Защото у нас им е по-евтино.

Плюсовете:

Пари! За един ден може да изкарате стандартния едномесечен наем за имота си. Хем сте „отдали под наем“ имота си, хем продължавате да го ползвате.

Минусите:

В дома ви, за цели 12 часа /толкова трае стандартният снимачен ден/, се настаняват куп непознати. Това, в зависимост какъв тип човек сте, може да ви причини различна степен на дискомфорт.

Защо, след като е толкова печеливш и перспективен този начин на краткосрочно отдаване под наем на имоти – от него не се възползват повече хора?

Поради две причини:

  1. Хората не са запознати с този тип възможности.

А не са запознати, защото българското кино, сериали и реклами започнаха да излизат от забвението едва преди няколко години. След идването на демокрацията започнахме да купуваме чужди продукции – кино и телевизионни. И трябваше да минат 20 години, за да започнем да създаваме нещо свое – българско. И днес на тези български продукции им трябват места за снимки.

  1. Трудно се възприема от българина подобна практика – да отдадеш дома си за заснемане на рекламен клип или за сцена от сериал. За нашенеца приказката „Моят дом е моята крепост“ важи с пълна сила. Българинът е по природа предпазлив и недоверчив към всичко ново.

 Бизнес моделът краткосрочен или кратък наем в България е все още химера. Но да се надяваме, че с времето „ще ги стигнем американците“ и в това отношение.

Ако смятате, че тази информация може д абъде полезна и на друг – споделете я в социалните мрежи!
Споделете тук:
Абонирай се за новите статии
Научи истината за пазара на недвижими имоти! Разбери кое е най-важното, ако имаш или търсиш кредит!  
Прочети още