/С кредит в швейцарски франкове в България – какво е решението?

С кредит в швейцарски франкове в България – какво е решението?

Споделете тук:

Част от кредитополучателите с кредити в швейцарски франкове се обърнаха за помощ към държавата.

Изключително далновидно, по наше мнение, решение. Особено, след като станаха ясни предложенията за „решение на проблема“ от страна на някои банки. Решение за кредитополучателите на практика няма.

Въпреки привидното желание на родната банкова система да помогне на клиентите си – от действията и бездействията на банките вече е очевидно, че интересът, който защитават, не е този на клиентите.

Сред главните искания на кредитополучателите, голяма част от които са обединени в групата „Ипотечни кредити в швейцарски франкове“ във Facebook, са за това заемите им да бъдат признати за дължими във валутата и в размера, в който реално са им били изплатени от кредитиралите ги банки – евро или левове.

И са напълно прави, защото няма нито един кредитополучател, който да е получил реално кредита си във франкове. Всички са взели или евро, или левове.

Групата постави и двуседмичен срок, считано от 03.02.2015 г., и поиска среща с премиера Бойко Борисов, за да коментират разрешаването на проблема.

Имайки предвид, че в страни като Унгария да речем, именно правителството се намеси в разрешаването на проблема с франковите кредити, това е единственото решение в момента и у нас.

Днес се обръщаме към десетките клиенти с кредити в швейцарски франкове, които ни пишат за съвет – какво да правят:

Подкрепете инициативата на Facebook групата „Ипотечни кредити в швейцарски франкове“!

Това е решението на проблемите ви! Държавна намеса.

Наясно сме, че много от вас са решили да спрат да плащат кредитите си, други са реструктурирали, трети са завели или тепърва се канят да завеждат дела, четвърти са на прага на доброволно превалутиране и приемане последното предложение на банката. Но всяко от изброените решения реално не е решение, защото каквото и да направите – загубите ви ще са огромни.

В този случай изключително важно е да се съберат възможно най-много хора с франкови кредити, които да застанат зад искането за държавна защита. И най-добрият адвокат не може да защити интереса ви така добре и толкова бързо, колкото една адекватна и справедлива държавна намеса.

В пресата се лансира версията, че малко хора у нас са с кредити в швейцарски франкове и това е причината да не им се обръща внимание.

Това не е точно така – малко са хората, които вярват, че могат да си търсят правата и малко са хората, които търсят помощ.

Има и една бомба със закъснител, за която не всички си дават сметка…

Служителите на банките, които също са изтеглили кредити в швейцарски франкове. Те, противно на вярванията на доста хора, не са не малко на брой.

Обществена „тайна“ е, че в банковия сектор на някои от големите ни банки, отпуснали най-много франкови кредити, предстоят жестоки съкращения.

Не забравяйте, че лихвите по кредитите на банковите служители са в пъти по-ниски от лихвите на обикновените граждани.

А сега си представете какво ще се случи, когато тези хора останат без работа и с поне двойно или тройно нараснала лихва и то при франков кредит. Имайте предвид, че в момента тези хора нямат възможност да протестират срещу собствената си банка, но рано или късно – този момент ще дойде.

С две думи – проблемът тепърва ще се задълбочава.

Служителите на банките, които скоро няма да са банкови служители, а са кредитополучатели, са си чиста бомба със закъснител.

Банките го знаят. Скоро ще го разберат и журналистите.

От вашата инициатива, на хората с кредити в швейцарски франкове, зависи да го разбере и държавата. Изключително важно е да повярвате, че докато всеки смята, че може да се спаси сам – спасение няма!

Ако споделяте начина ни на мислене – споделете и тази статия или се присъединете към „Сделки с имоти“ в социалните мрежи!
Споделете тук:
Абонирай се за новите статии
Научи истината за пазара на недвижими имоти! Разбери кое е най-важното, ако имаш или търсиш кредит!  
Прочети още