Цял квартал участва в любимия на зрителите “Столичани в повече”


Публикувано на: 31.03.2012 г.
В категория: Кино имоти

ekrana.info

Софийският квартал Панчарево се превърна в снимачна площадка на български сериал. Така Панчарево стана село Извор, а кабинетът на кмета там през уикенда и вечер се ползваше за работно място на Рангел Чеканов (Любо Нейков), а после на Йордан Лютов (Кръстю Лафазанов) в "Столичани в повече".

"Много сме благодарни на кмета на Панчарево Димитър Сичанов, а и на цялата община, която усърдно ни помага", разказа Валентин Колев, който е директор продукцията и location supervisor (от англ. - отговорник по локациите) в продукцията.

Той работи по "Столичаните" още от самото им начало и обяснява, че преди да започне снимките, екипът дълго време е проучвал къде всъщност да се развива основното действие.

 

 
Обиколихме всички най-близки места до София в радиус от 20 км. След това търсехме кое от тях ще ни даде възможност за най-разнообразни сцени и локации и как ще ни приемат хората там, защото сме все пак 60 души екип", казва Колев.

Притесненията им за това как местните ще реагират на камерите и известните актьори сега вече изглеждат безпочвени. Защото нерядко жители на Панчарево отварят домовете си и пускат екипа в тях за някоя от сцените. Така в момента зрителите гледат Димчо (Иван Панайотов) в голяма хубава къща, но тя всъщност е на човек от Панчарево. Той живее постоянно в нея и когато екипът влиза да снима там, нерядко стои и наблюдава процеса. Често се случва и наблизо разхождащи се хора да искат автографи от актьорите, които никога не отказват.

В Панчарево екипът намира и подходящите две съседни къщи, в които да настани враждуващите фамилии Лютови и Чеканови. Те се давали под наем, а отсреща бил точно хотел "Панчарево", така че от "Столичаните" не се чудили много дали да ги наемат.

Така хотелът на Лютови не е до самия им дом, а срещу него. "Имаме подкрепа на собствениците, а и гостите на хотела ни се радват и им е интересно, когато снимаме там", разказва Валентин Колев.

Колегите му винаги съобразяват и осветлението, и как да разположат камерата, така че да не пречат на самата локация. Понеже екипът иска всичко в сериала да е максимално близо до реалността, повечето сцени наистина се правят във и около Панчарево. Там е и пещерата, в която в първия сезон Радко (Васил Драганов) и Спас (Руслан Мъйнов) намират древната статуя. "И за там трябваше разрешение. Изваждаме разрешителни за всичко, като минаваме по каналния път", обяснява директорът продукция.

Така е в случаите, когато снимат в Панчаревското езеро. Актьорите имат доста сцени не само около него, но влизат и във водата с водни колела. Случвало се е и да се гмуркат в студената вода.

24chasa.bgАбонирай се за новите статии

Научи истината за пазара на недвижими имоти!

Разбери кое е най-важното, ако имаш или търсиш кредит!

Поля Христова /управител на Тенкомс ЕООД и сайта Сделки с имоти/, като част от екипа на „Кредит Навигатор“ ООД /официално регистрирано в БНБ като кредитен посредник под № BCI0004, съгласно чл.51 от ЗКНИП/, работи с:

  • Сибанк
  • Обединена Българска Банка
  • Експресбанк
  • Пощенска банка
  • Банка ДСК
  • Първа Инвестиционна Банка
  • Райфайзен банк
  • Уникредит булбанк