Сериал подкара влак по време на стачката в БДЖ


Публикувано на: 03.04.2012 г.
В категория: Кино имоти

monitor.bg

Стачка на БДЖ е спряла тотално движението по 4092-километровите железопътни линии на България. Една композиция обаче потегля тайно от Централна гара в София. В нея няма нито един пътник - само машинистът, топмафиот с чанта с 2 млн. евро откуп за живота на отвлечена адвокатка и спецполицаи, които се опитват да го проследят.

Влакът не изминава голямо разстояние - спира още на гара "Подуяне", но това е абсолютно достатъчно, защото е част от сценария на култовия кримисериал "Под прикритие". "Това бе втора сцена, за която с преговори успях да подсигуря движението на влак - в момент, в който всички стачкуваха. Гарата работеше само за нас", разказва мениджърът по локации на "Под прикритие" Антон Каракутев.

 

 

Зрителите на сериала няма как да знаят, че екипът прави истински чудеса, за да ги пренесе в атмосферата на филма. Така например столичен булевард се превърна в типична руска улица за кадри на Христо Мутафчиев в "Под прикритие". Екипът подбира правилното място, което да напомня на Москва и за декор избира да използва оградата на Духовната семинария в София и паветата на ул. "Стоян Михайловски", до която се намира тя. В сцената героят на Мутафчиев - Миронов, разказва как мафиотът Джаро го намира в чужбина и взривява колата му.

За снимките на ефектната експлозия движението е временно спряно, но и моментът за това е избран подходящо - да е в час, в който няма силен трафик по маршрута. Всъщност екипът няколко пъти търси разрешения, за да затвори централни софийски улици. Той дори използва маршрута, по който с гранатомет бе обстрелван Поли Пантев, за да направи аналогичен кадър с атентат срещу Джаро (Михаил Билалов).
24chasa.bgАбонирай се за новите статии

Научи истината за пазара на недвижими имоти!

Разбери кое е най-важното, ако имаш или търсиш кредит!

Поля Христова /управител на Тенкомс ЕООД и сайта Сделки с имоти/, като част от екипа на „Кредит Навигатор“ ООД /официално регистрирано в БНБ като кредитен посредник под № BCI0004, съгласно чл.51 от ЗКНИП/, работи с:

  • Сибанк
  • Обединена Българска Банка
  • Експресбанк
  • Пощенска банка
  • Банка ДСК
  • Първа Инвестиционна Банка
  • Райфайзен банк
  • Уникредит булбанк