/Човекът с опит срещу човекът с мнение при сделките с имоти

Човекът с опит срещу човекът с мнение при сделките с имоти

Споделете тук:

Как избирате на кого да се доверите, когато търсите съвет за сделката си с имот?

Независимо дали ще купувате, продавате или ще ви е нужен кредит, за да финансирате покупката си – как избирате чие мнение да приемете за меродавно?

Ще ви кажа какво е моето наблюдение от вече 20-годишния опит, който имам в сделките с имоти и ипотечното кредитиране.

Повече от 80% от хората се доверяват на хора, които познават.

Защо? Защото смятат, че когато познаваш един човек и особено, когато този човек ти е близък, то той никога няма да те подведе. Де направи най-доброто за теб. Ще ти даде най-добрия съвет.

Къде се чупи най-често този модел? Моделът на човека с мнение, както го наричам аз.

Човекът с мнение срещу човека с опит…

Човекът с мнение е този, който ви познава и който обикновено е загрижен за вас. Той обикновено има мнение за това, което ви предстои и мнение за вашите възможности и за нещата, които трялва или не трябва да правите.

Не е задължително, обаче, този човек да има опит в сделката, която ви предстои. В най-добрия случай, ако търсите съвет за покупка на жилище, вашият роднина, приятел, съсед, колега, е купувал веднъж в живота си апартамент. Ако му се е случвало да купува два-три пъти, то в неговите очи той често се позиционира като експерт. И това, за съжаление, се случва и защото често „експертите“ ни в тази област не са на ниво. Но това е друга тема. Болна за повечето истински специалисти и достатъчно важна, за да й бъде отделено специално внимание в друга статия.

Човекът с опит много често не ви познава. Много често няма и предварително създадено мнение за вас.

Той ще ви разпита и ще ви зададе въпроси, на които ще трябва да отговорите най-често с конкретни цифри. Човекът с опит, за разлика от човека с мнение, почти няма да използва епитети. Човекът с опит ползва цифри.

Помислете на кого да се доверите наистина…

На този, който е купил 3 или 5 жилища през живота си, или на онзи, през чиито ръце минават 3 или 5 имота за месец и който се занимава с това от 5, 10 или 20 години?

На този, който ви познава от 20 години и има вече съставено мнение за вас, но то е най-вече за вашето ментално и здравословно състояние, или на човека, който току-що се е запознал с вас, но знае какво да ви попита, може да направи реален анализ на финансовото ви състояние и има опит, който вашият близък няма и няма и да има.

На едната везна е мнението, на другата – опитът.

Помислете върху всичко това, преди да вземете решение чий съвет да приемете.

Ако смятате, че тази информация може да бъде полезна и на друг – споделете я в социалните мрежи!

Ако темата ви е интересна, рубриката „Това не се учи в училище ще бъде допълвана всеки понеделник с нова статия по темата. Може да се абонирате за новите статии във формата по-долу.

📢За да получите безплатен достъп до над 750 видеа по темата „Как да сбъдвате сделките си с имоти безопасно, особено ако те са обвързани с кредит“, абонирайте се тук 👉за канала на Поля Христова в Ютуб!

Споделете тук:
Абонирай се за новите статии
Научи истината за пазара на недвижими имоти! Разбери кое е най-важното, ако имаш или търсиш кредит!  
Прочети още