Категории
Архив Архив

Блог

Застраховката живот към кредита – нужна ли е?

Замислете се за корена на българската дума „застраховка“… СТРАХ!

А коя е думата, която се използва в английския? „Insurance“. В нейния корен се съдържа думата СИГУРНОСТ.

Когато разберете, че истинският смисъл на застраховката, както имот, така и живот, е сигурност /вашата сигурност!/, тогава ще ви стане ясно, че парите за застраховки не са „изхвърлени на вятъра“.

Мнение на стар наш клиент с особено чувство за хумор: „И ако не умра, значи съм тотално прецакан, защото имам застраховка живот.“

Откровения на друг наш клиент: „Всяка сутрин гледам тавана и се чудя – няма ли поне веднъж да ме наводни съседът, че да си оправдая поне малка част от парите, които съм дал за застраховки на апартамента.“

Българинът е свикнал, като даде едни пари – после да може на всяка цена да им види приложението.

Е, случаят със застраховката обаче е такъв, че е по-добре да я имаш, но да не ти трябва, отколкото веднъж да ти потрябва, но да я нямаш.

Клиентите наистина масово вярват, че са безсмъртни.

Не е ли странно, че българите масово си правят застраховка, когато отиват в чужда държава на екскурзия и смятат това за напълно нормално. Но когато става дума за застраховка към кредита им… нещата мистериозно придобиват друг смисъл.

Защо, след като застраховките са толкова добро и полезно нещо, българинът продължава да се дърпа като упорито магаре, когато става дума за застраховки.

Заради застрахователите и заради банките /прочетете повече тук/.

Истината е, че ако има начин – застрахователят няма да плати. Истина е, че съм виждала неизплатени застраховки. Ето защо, когато сключвате застраховка – преди да подписвате – четете! Сигурно ви звучи странно, но наистина трябва да знаете какво подписвате. Трябва да знаете и при кои случаи може да се възползвате от застраховката си. Слава богу, не ми се е налагало все още да „се възползвам“ от застраховка живот, но ви пиша като човек, който вече си е покривал щети чрез застраховател от 3 броя застраховки имот.

Банките! Вероятността да ви мотивират да изберете най-изгодната застраховка е доста голяма. Само че най-изгодната за банката – не за вас.

Ето защо – ваша е отговорността да помислите, да се консултирате ако не сте сигурни и да изберете.

Не отричайте застраховките заради спекулациите на застрахователи и най-вече – на банките. Най-разумно е да вземете няколко оферти, да седнете, да сравните и да помислите на спокойствие преди да изберете.

Не позволявайте да ви притискат, като ви обясняват, че трябва да вземате бързи решения! Не приемайте първата предложена оферта, но и не отказвайте тези продукти.

Помислете за себе си и за тези, които ще останат след вас.

Книгата на Поля Христова „КАК ДА КУПИТЕ ЖИЛИЩЕ стъпка по стъпка: ПОДГОТОВКАТА“ ще откриете ТУК.

Абонирайте се ТУК за ютуб канала на Поля Христова. Ще намерите над 1000 безплатни видеа по темите за какво да внимавате, когато купувате, продавате имот или вземате кредит.

Ако смятате, че тази информация може да бъде полезна и на друг – споделете я в социалните мрежи!

Споделяне:
Заяви консултация
Навигация