/Застраховката живот към кредита – нужна ли е?

Застраховката живот към кредита – нужна ли е?

Споделете тук:

Замислете се за корена на българската дума „застраховка“… СТРАХ!

А коя е думата, която се използва в английския? „Insurance“. В нейния корен се съдържа думата СИГУРНОСТ.

Когато разберете, че истинският смисъл на застраховката, както имот, така и живот, е сигурност /вашата сигурност!/, тогава ще ви стане ясно, че парите за застраховки не са „изхвърлени на вятъра“.

Мнение на стар наш клиент с особено чувство за хумор: „И ако не умра, значи съм тотално прецакан, защото имам застраховка живот.“

Откровения на друг наш клиент: „Всяка сутрин гледам тавана и се чудя – няма ли поне веднъж да ме наводни съседът, че да си оправдая поне малка част от парите, които съм дал за застраховки на апартамента.“

Българинът е свикнал, като даде едни пари – после да може на всяка цена да им види приложението.

Е, случаят със застраховката обаче е такъв, че е по-добре да я имаш, но да не ти трябва, отколкото веднъж да ти потрябва, но да я нямаш.

Клиентите наистина масово вярват, че са безсмъртни.

Не е ли странно, че българите масово си правят застраховка, когато отиват в чужда държава на екскурзия и смятат това за напълно нормално. Но когато става дума за застраховка към кредита им… нещата мистериозно придобиват друг смисъл.

Защо, след като застраховките са толкова добро и полезно нещо, българинът продължава да се дърпа като упорито магаре, когато става дума за застраховки.

Заради застрахователите и заради банките /прочетете повече тук/.

Истината е, че ако има начин – застрахователят няма да плати. Истина е, че съм виждала неизплатени застраховки. Ето защо, когато сключвате застраховка – преди да подписвате – четете! Сигурно ви звучи странно, но наистина трябва да знаете какво подписвате. Трябва да знаете и при кои случаи може да се възползвате от застраховката си. Слава богу, не ми се е налагало все още да „се възползвам“ от застраховка живот, но ви пиша като човек, който вече си е покривал щети чрез застраховател от 3 броя застраховки имот.

Банките! Вероятността да ви мотивират да изберете най-изгодната застраховка е доста голяма. Само че най-изгодната за банката – не за вас.

Ето защо – ваша е отговорността да помислите, да се консултирате ако не сте сигурни и да изберете.

Не отричайте застраховките заради спекулациите на застрахователи и най-вече – на банките. Най-разумно е да вземете няколко оферти, да седнете, да сравните и да помислите на спокойствие преди да изберете.

Не позволявайте да ви притискат, като ви обясняват, че трябва да вземате бързи решения! Не приемайте първата предложена оферта, но и не отказвайте тези продукти.

Помислете за себе си и за тези, които ще останат след вас.

Ако смятате, че тази информация може да бъде полезна и на друг – споделете я в социалните мрежи!

В случай, че темата покупка на имот с кредит ви интересува и смятате, че ви липсват достатъчно познания по нея, може да се абонирате ТУК за ютуб канала на Поля Христова, където ще намерите над 750 безплатни видеа по темите.

Споделете тук:
Абонирай се за новите статии
Научи истината за пазара на недвижими имоти! Разбери кое е най-важното, ако имаш или търсиш кредит!  
Прочети още