Категории
Как да познаете, че брокера ви “пързаля” Как да познаете, че брокера ви “пързаля”

Блог

Как да познаете, че брокера ви “пързаля”

Не сте разпознали фалшивата обява за имоти?

Не сте намерили и време да проучите агенцията? Изкушили сте се и сте позвънили на фалшивата оферта, т.е. вече сте се закачили за въдицата.

Не се ядосвайте! Все още не е късно да се откачите!

Ако внимателно прочетете следващите редове и си спомните инструкциите ми при следващата ви комуникация с некоректен брокер – имате реален шанс да се разминете само с един телефонен разговор изгубено време.

Научете се да разпознавате агенциите, служещи си с фалшиви набирателни оферти, по начина им на комуникиране.

Слушайте внимателно брокера отсреща и ако отчетете някой от следващите 10 факта – забравете и за офертата, и за агенцията!

Този тип брокери:

  1. Винаги ще се опитат да запишат името и телефона ви – дори изрично да отбележите, че не желаете да работите с агенции  – и после непременно ще си намерят повод,  за да ви потърсят.
  2. Ще ви поднесат богат арсенал от оправдания, защото със сигурност няма да стигнете до оглед на имота, за който сте позвънили.
  3. Винаги ще ви предлагат други имоти – по-скъпи, в по-лошо състояние, на по-лошо място.
  4. Ще продължат да ви търсят дълго време, след като сте продали или купили имот – в повечето подобни агенции няма комуникация между брокерите.
  5. Ще ви се обаждат няколко различни брокери от една и съща агенция, с едни и същи досадни въпроси.
  6. Ще чувате изрази като „Имаме много клиенти купувачи в базата данни“ – общи приказки и нищо конкретно.
  7. Ще искат информация от вас и няма да дават нищо насреща – въпроси и пак въпроси, и нито един съвет.
  8. Ако сте продавач – няма да чуете въпрос за собствеността на имота и за липсата или наличие на тежести – фокусът върху разговора ще е върху незабавния оглед  и уговарянето на комисионата.
  9. Ако сте купувач – няма да ви попитат дали сте наясно за всички разходи по сделката, които ви предстоят – ще ви „натиснат“ да оставите капаро по възможно най-бързия начин, независимо дали са наясно какви са вашите възможности и как възнамерявате да финансирате покупката.
  10. Имат само един интерес – комисионата – и това личи от цялата комуникация с тях.

Ако смятате, че тази информация може да бъде полезна и на друг – споделете я в социалните мрежи!

В случай, че темата покупка на имот с кредит ви интересува и смятате, че ви липсват достатъчно познания по нея, може да се абонирате ТУК за ютуб канала на Поля Христова, където ще намерите над 750 безплатни видеа по темите.

 
Споделяне:
Заяви консултация
Навигация